Summer snow

Clematis fargesii
"Summer snow"

Det finne mange sorter og arter av klematis som jeg har sett med vakker blomstring. Rosa, lys og mørk lilla klematis som jeg så gjerne skulle hatt. Men dessverre har jeg ikke lykkes med disse de få gangene jeg har prøvd.

Men en hvit klematis "Summer Snow" (Paul Farges) har ikke skuffet. Denne hadde jeg sett i andre hager og lest at var villig og hardfør. Og det har stemt.

Summer Snow skal beskjæres helt ned om våren. Så følger noen uker da jeg er bekymret for at planten er død. Men som med så mye annet som vokser i hagen gjelder det å være tålmodig. Når den først begynner å gro vokser den raskt, blir stor og strekker seg.

Jeg plantet mine inntil et nettinggjerde som med fordel kunne vært høyere. Jeg setter opp noen støttesnorer/pinner for denne klematisen må så absolutt ha noe å støtte seg til. I andre hager har jeg sett den vokse flott rundt en portalbue.

Den blomstrer med massevis av små hvite blomster fra juli til et godt stykke ut på høsten. Frøstanden som følger blomstringen er også dekorativ.

Summer snow
Summer snow Summer snow
Summer snow
Summer snow