Høstsymre og kinasymre

Kinasymre

Kinasymre i min hage, oktober. Anemone japonica-hybrid:Königin Charlotte Dafo".

Det er alltid morsomt å "oppdage" nye stauder. Som regel har jeg sett disse plantene i årevis, for så plutselig å legge merke til og "se" dem med ny interesse.

Sommeren 2015 var det høstsymre og kinasymre jeg oppdaget. Kinasymre (anemone hupehensis) og høstsymre (anemone x hybrida) er begge medlemmer av familien Ranunculaceae, soleiefamilien.

Disse to staudene regnes som middels hardføre p.g.a. den sene blomstringen, og vil ha sol eller helst lett skygge. Tåler ikke uttørking, men må heller ikke stå for fuktig om vinteren.

I løpet av sensommeren oppdaget jeg høstsymre og kinasymre "overalt" og det endte selvfølgelig med at et eksemplar ble plantet i min hage også. Det kan visstnok ta et par år før planten har slått seg til ro etter planting. Håper at min vil trives og klare seg gjennom vinteren der den har fått plass. Og etter å ha sett så mange fine hvite anemoner også i løpet av høsten står det flere sorter på ønskelisten min.

Anemone

På vei gjennom Universitetshagen i Oslo sentrum tidlig i august oppdaget jeg anemoner i en delikat rosafarge.

Anemone

Senere på høsten, i november (!) var det utrolige mengder med hvite anemoner som hadde overtatt i den lille parken bak universitetsaulaen. Det var flott å se denne fine blomstringen så sent på året.

Anemone

Høstsymre i november, Universitetshagen i Oslo.